TÍTOL: L'estel de colors
AUTOR/A: SENNELL, Joles
EDITORIAL: Publicacions de l'Abadia de Montserra
IL·LUSTRADOR/A: SARIOLA, Eulàlia
EDAT: A partir de 9 anys.
TEMA: La implicació amb la societat.
EMOCIONS I SENTIMENTS: Tristesa, generositat, comprensió, solidaritat, valentia, inconformisme, desig de transformar, il·lusió, llibertat, felicitat
FIL ARGUMENTAL: Un estel de colors, amb l’ajuda del vent observa la realitat d’una ciutat grisa i trista on els seus habitants són grisos i tristos per dins i per fora. Després d’algun intent que no li dóna resultat, per fi troba la solució als problemes d’aquella ciutat que es fabricava el color gris i no se’n podia alliberar.
Per fi troba l’estratègia per mitjà de la qual l’estel es desprèn dels seus colors i permet als habitants de la ciutat cercar el seu propi color i gaudir-ne. El gris va desapareixent i tots són feliços.
L’estel és gris i és feliç ,també és bonic perquè el gris barrejat entre tots els altres colors, també és un color bonic.
SUGGERIMENTS PER DESPRÉS DE LA LECTURA:
És un conte per treballar la generositat i la implicació amb els problemes de la societat.
Activitats:
1-Fabricar un estel semblant al del conte.
2-Fer un mural entre tots amb arc de Sant Martí . Parlar dels colors. Els gustos de cadascú. Triar colors per situacions diferents
Activitats per ajudar a reflexionar :
1- Hi ha actituds, accions, sentiments grises al nostre voltant ? Dibuixar-les
posar-hi colors diferents a cada una. Explicar perquè hi posem cada un dels colors.
2- Hi ha actituds, sentiments, accions grises a dintre nostre? Anomenar-les ,dibuixar-les i pintar-les. Pintar-les de diferents colors i explicar perquè les pintem d’aquests colors.