TÍTOL: Crisantemo
AUTOR/A: HENKES, Kevin
EDITORIAL: Everest
TRADUCTOR/A: MLAWER, Teresa
IL·LUSTRADOR/A: HENKES, Kevin
EDAT: A partir de 6 anys
TEMA: La pressió del grup.
EMOCIONS I SENTIMENTS: vergonya, superioritat, rebuig, tristesa, por, admiració, tranquil·litat, enveja.
FIL ARGUMENTAL: Ells pares d'una rata li posen el nom de Crisantemo pensant que és un nom perfecte. La rata així ho creu fins que va a l'escola i tothom se'n riu del seu nom. A casa li diuen que és molt maco pperò a l'escola en fan riota, cosa que fa que la rata cada cop se senti pitjor. Finalment arriba una mestra encantadora que també té un nom lllarg i de flor, cosa que fa que la rata se senti bé a l'escola amb el seu nom i que les altres rates i ratolins vulguin tenir un nom semblant.
SUGGERIMENTS PER DESPRÉS DE LA LECTURA:
- Parlar amb els alumnes de com creuen que se sent la rata i de perquè les altres se'n riuen d'ella.
- Demanar als alumnes si s'hi han trobat amb algun cas semblant i parlarr de com es deu haver sentit la persona rebutjada.
- Inventar-se una història curta amb un nus o un final diferent.
- Parlar amb els alumnes de si els agraden els seus noms i de com els agrada que els diguin.
- Representar el conte en forma de teatre com a manera que algú senti personalment els sentiments que es traballen. A més a més es poden treballar els gestos, expressions i maneres de parlar que expressen els sentiments treballats.
- fer un joc en el que una persona expressi un sentiment amb el cos i la cara i els altres endevinin de quin sentiment es tracta. Poden fer el mateix per parelles.